Project Description

Süddeutsche Zeitung

Client:

Süddeutsche Zeitung GmbH Service Centre, Munich

Briefing:

Combination of advertising office, SZ shop and editorial department

Concept:

Simple and linear understatement as well as high functionality characterise this design concept. On the ground floor, the visitor is greeted by a retail space for SZ products and publications.
In order to create more space here, the staircase was completely redesigned.
The till system all display tables are equipped with corresponding IT, which enables quicker processing and thereby significantly increases the efficiency of the service quality. The advertising office and the editorial office are housed on the first floor. The integration of the editorial department in particular highlights the core competence of the publication. In addition, a reading bar, a post box for adverts (a kind of SZ depot with the issues from the last two weeks) as well as a number of collectors’ editions were integrated. In the outside area, current topics are displayed on a monitor in the facade.