Project Description

Hirmer

Client:

Hirmer Verwaltungs GmbH, Munich

Briefing:

Design of a men’s fashion store in coordination with the in-house construction division’ – five floors with a total space of 2.800 m².

Concept:

The new concept opens up the entrance and the individual areas and links these with each other as a common thread. Following the start of the renovation process in 2008,
the rebuild time of the traditional store was creatively completed with the renovation of the portal in 2014. The result is a refined atmosphere in the departments, smartly broken up by design accents such as the urban style of Loft 28 with its unpainted steel pipes and three-layer panels made of spruce. The entrance area offers a suitable welcome to the world of Hirmer. An indirect path, skilfully staged via the ceiling design and a “blue” carpet, draws the customer deeper into the space to the staircase, from where visitors can further orient themselves.