Project Description

Hirmer, Munich

Client:

Hirmer GmbH & Co. KG, Munich/Germany

Briefing:

The ground floor of the five-storey building with its generous display windows serves as an eye-catcher for passers-by and has been completely redesigned over an area of around 1,000 m². It took nine months to complete the renovation, which was completed in six construction phases without affecting ongoing business.

Project details
– Location: Munich (Germany)
– Size: 1,000 m² (ground floor)
– Jobs: concept, planning

Concept:

Planks made of solid ash wood bring structure in the furniture due to seemingly floating fixed built-in tables. In the treatment of the stained and oiled wood elements, despite the rustic character, a modern appearance was respected by the fact that all surfaces were sanded smooth by hand. “We achieve the spatial effect with great gestures. Supported by valuable details, a design becomes a coherent overall concept, “explains Joachim Nieters, Head of Design at Gruschwitz. Technical highlights such as the video wall in the shop window or the columns, which are completely covered by digital signage screens, convey professional messages about the service offered by the fashion house for men.

Photo Credit by UMDASCH