Project Description

Herwarth’s

Client:

HERWARTH`S, Dusseldorf

Briefing:

Complete renovation of the fashion house for quality premium textile within three weeks.

Concept:

Simple, straight lines, light-coloured materials and reflective surfaces as well as the
selective use of accent colours give the shop a refined character. Polished natural stone replaces the old mosaic parquet. A recurring style element is the use of real wood in 3-D, which creates a warm feel-good atmosphere.

The single-storey retail space is divided by a split level into a front and back sales area. In the front area, various niches for hanging goods and flat goods have been integrated. The changing rooms are cleverly positioned behind a milled relief wall with a fireplace and flat screen. A particular eye-catcher is the safari-style lounge area. The exclusive brand area St. John is bordered by a champagne reception used for the marketing and brand representation of Moët & Chandon, which at the same time forms the focal point in the back section.